De her boller er SÅ lækre, da de blandt andet er uden mel og mælk. Så hvis man ikke er til gluten eller mælk, så er de virkelig gode. De skal bruges til min aftensmad ;-) Måske kan i gætte hvad det er.
De fungerer virkelig godt, som mellemmåltid også. Samtidig er de altså også ret SU-venlige, for hørfrø, solsikkekerner, gulerødder er ret billige. Mandlerne er nok det dyreste i den her ret, og der skal faktisk 300 g mandler i, men jeg har kun brugt 100 g, for jeg er simpelthen så fornæret, mest fordi jeg liige havde købt en pose, også ville jeg ikke have flere tilbage :D.. Ja, også er æg jo altså forholdsvist også ret billige.
Opskrift på ca 10 stk:
200 g solsikkekerner
250 g hørfrø
300 g malede mandler
500 g gulerødder
revet skal og saften fra 1 stor citron (øko)
6 æg
1 spsk xylitol (Birkesød, alt alternativ til sukker med blandt andet færre kcal.
1/2 tsk havsalt
1 tsk kanelpulver
Kom solsikkekernerne i en blender eller køkkenmaskine, og mal dem fint. Det samme gør du med hørfrø og mandler (jeg smider dem bare i en blender samlet; det går hurtigere). Riv gulerødderne fint med et rivejern eller i din køkkenmaskine.
Kom ingredienserne i en skål sammen med æg, xylitol og krydderier, og rør det hele godt sammen. Fordel som boller på en bageplade beklædt med bagepapir.
Forvarm ovnen til 160 grader, og bag bollerne 35-45 minutter alt efter bollernes størrelse.
Håber i kommer til at nyde dem ligeså meget, som mig ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar